Olmasını istemesen de olan ve istesen de olmayan şeyler... Bu şeylerin oluşturduğu sancılar. Bu sancıları bir şeylere atfetmek gerekli.
O zaman; Dünya'da olan iyi ve güzel her ne varsa. Yılmaz Erdoğan şiirleri ve Ahmet Kaya şarkıları.

İnsanlar ve Taharet Muslukları

Taharet musluklarının tek bir vazifesi vardır. Bazıları suyu tam ihtiyaç duyulan yere iletir. Ama bunu genelde ya gereken tazyiğin altında ya da üzerinde bir tazyikle gerçekleştirir. Kimisi suyu ihtiyaç noktası irtifasının çok altında kalacak şekilde, kimisi de; o musluğu oraya yerleştiremeyen tesisatçıya küfür etmenizi gerektirecek kadar yükseğe fışkırtır. Bir taharet musluğu tarafından, nadiren ihtiyacınız gerektiği ve temenni ettiğiniz şekilde karşılanır. İnanın ki tesadüf değildir: Daha sonra o musluğa sahip klozet ile bir bağınız, dolayısı ile de o klozete sahip mekan ile bir duygusal bağınız gelişir. Biraz platoniktir bu duygu-durumunuz. Ama olsun; taharet musluğu öyle yada böyle, bağlanmamıza bile neden olabilecek kadar önemli bir gereçtir.
İnsanlar ile taharet muslukları arasındaki benzerlik hiç ummayacağım kadar büyükmüş. Az önceki dışkılama seansım esnasında düşündüm bunu. Bazı insanların hayatının bir parçası olmasını dilersin, ama neticede her istediğimizin gerçekleşemeyebileceği bir evrende yaşıyoruz. Bazıları da -kelime anlamıyla- hayatının ortasına sıçar ve sonra gidebileceği başka bir yerde oksijen israfını gerçekleştirir. İnsanların yapmasını beklediğin, kolay ve küçük şeyler olmasına rağmen içinde bulunduğun temenni neredeyse her zaman hayal kırıklığı ile sonuçlanır. Daha sonra da seni sükut-u hayale uğratan şahsın, yedi ceddi ile ebesini kapsayan, sözcük dağarcığındaki. annenin öğrenmemen için çaba sarf ettiği türden özlü sözler sarf edersin. Olacaktır olmakta olan, ön görülse de karşı koyulamaz işte buna benzer şeylere. Sen de en iyi olasılıkla, klozetinin senin için tatminkar olmasını umduğun başka bir mekanı ve o kolay ve küçük temennilerini karşılayabilecek başka insan evlatlarını arayıp durarak geçireceksin zamanının çoğunu, yaşamayı unuttuğun zaman dilimlerinde.

1 yorum:

  1. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil